Home > Onze therapie

Onze therapie

Het onderzoek start met een uitgebreide anamnese. Tijdens dit gesprek lichten we uw klacht(en) uit en informeren we u over het vervolg van het onderzoek en eventuele kosten.

Podotherapeutische zolen op basis van 3D scan

Zooltherapie voor een standscorrectie en/of voor een betere drukverdeling onder de voet waardoor de functie van de voeten verbetert en pijnklachten verminderen en/of verdwijnen. Wij bieden de mogelijkheid een 3D voetscan te laten maken, waarna computergestuurd een set zolen op maat wordt gefreesd.

 

Meer informatie

Tapetherapie

Met het aanbrengen van tape wordt de spanning van spieren en pezen verminderd, zodat u minder pijn heeft bij het bewegen. De spanning kan worden ontlast met behulp van verschillende soorten tape.

 

Meer informatie

Schoenadvies

Onderzoek naar bijvoorbeeld het type schoen, de pasvorm en het slijtagepatroon. Bovendien kan de podotherapeut advies geven of kleine schoenaanpassingen uitvoeren. Een goede schoen is van belang voor de effectiviteit van de therapie.

 

Meer informatie

Orthonyxie

De beugel van verchroomde draad wordt om de nagel geplaatst. De nagelvorm wordt gecorrigeerd en ingroeien wordt voorkomen.

 

Meer informatie

Siliconen orthese

Afwijkende teenstanden worden gecorrigeerd en/of drukplekken worden voorkomen, en/of ontlast.

 

Meer informatie

Vilttherapie

Pijnlijke drukplekken of wondjes worden met vilt direct ontlast en beschermd. In afwachting van de definitieve therapie wordt er vaak gebruik gemaakt van tape. In korte tijd wordt een goed resultaat verkregen.

 

Meer informatie

Instrumentele voetbehandeling

Bestaande uit de behandeling van overmatige eelt- en likdoornvorming, ingegroeide nagels en wratten. Tevens valt hieronder de wondverzorging bij patiënten met diabetes.

 

Meer informatie

Oefentherapie

Vaak zijn klachten het gevolg van functioneel disfunctioneren of een disbalans in bijvoorbeeld spierspanning. Met specifieke oefeningen kun je er dan voor zorgen dat de balans weer wordt hersteld en de klachten afnemen.

 

Meer informatie

Podo-manueeltherapie

Meer informatie

Wij zijn aangesloten bij: