Electroacupunctuur

Electro Acupunctuur

Electro Acupunctuur is nog een andere vorm van acupuntctuur. De definitie van Electro Acupunctuur (EA) is het stimuleren van acupunctuurpunten, waardoor een versterking van de prikkel wordt verkregen. Hierbij worden elektrische stromen toegepast op acupunctuurpunten via de naald. EA is een vernieuwende vorm van acupunctuur waarbij stroom op bepaalde naaldcombinaties wordt toegepast.

In het Karlinski instituut in Zweden werd deze stimulatie uitgebreid onderzocht en kwam men tot de constatering dat EA een gelijkwaardig effect als een pijnstiller heeft. Door het vrijkomen van bepaalde neurotransmitters (stoffen) in het menselijk lichaam, kan EA pijnklachten verlichten zonder enige nevenwerking.

Bij EA kan men gebruik maken van verschillende stroomvormen (bifasisch, monofasisch, rechthoekig, insluipend, wisselstroom, en gelijkstroom). De in het lichaam ingebrachte naalden worden door middel van elektrische geleidingskabeltjes met een stimulatietoestel verbonden waarbij de stroomimpulsen de werking van de naald versterken.
EA is pas in de laatste jaren sterker in de belangstelling gekomen door een aantal onderzoeken van de Chinese professor Han in Beijing. Han heeft fundamenteel onderzoek gedaan heeft op dit vlak en daarmee de verklaring van de effecten van de EA een bredere basis heeft gegeven dan de oude theorie van Melzack en Kendall die tot in de jaren 70 gebruikt werd als verklaring.

Verder is het belangrijk dat EA zich heel duidelijk onderscheidt van de Electro-Acupunctuur metingen volgens Voll, wat een systeem is om punten, producten, etc. uit te meten en te testen.

Deze vorm van EA is opgericht voor onder andere:

  • Stimulatie van punten
  • Revalidatie
  • Pijn van alle aard
  • Neuralgieën
  • Inflammatie
  • Gewrichtspijnen

 

Alle informatie op deze pagina is mede mogelijk gemaakt door het IZCO instituut voor complementaire zorg te Antwerpen

Wij zijn aangesloten bij: