Ons onderzoek

Onze therapie

'In-shoe' drukmeetsysteem

Met dit driedimensionaal meetsysteem meten wij de bewegingen van uw voeten en de drukkrachten onder uw voeten. De voeten worden met dit systeem driedimensionaal gemeten om te kunnen beoordelen of er een correctie nodig is.

De meerwaarde van dit meetsysteem is dat er tijdens het lopen rechtstreeks in uw schoenen kan worden gemeten. Dit kan zowel met als zonder inlegzolen en in elk type (sport-)schoen. Op deze wijze kan uw looppatroon worden beoordeeld in combinatie met uw schoenen en eventuele inlegzolen.

 

Afspraak maken

Verbeterde techniek
Deze nieuwe techniek biedt een grotere mate van precisie ten opzichte van andere technieken, doordat nu in één keer het hele samenspel van schoenen, inlegzolen en de manier van lopen kan worden beoordeeld. Nu kan gericht worden beoordeeld of er iets moet worden gewijzigd aan de schoen (ander type schoen / schoenaanpassing) en/of de inlegzool, om uw voetklachten te doen verminderen.
CADCAM technologie
Dankzij deze grensverleggende CADCAM technologie kunnen wij uw voeten driedimensionaal meten en digitaal zolen vervaardigen.

Hoe werkt het?

Het onderzoek start met een uitgebreide anamnese. Tijdens dit gesprek lichten we uw klacht(en) uit en informeren we u over het vervolg van het onderzoek en eventuele kosten.

Het lichaam als geheel

De professionals van Voetselect bekijken het lichaam als geheel en streven naar fysieke en mentale gezondheid. Het onderzoek is daarom uitgebreid en alle aspecten van beweging, pijn en belasting komen aan bod.

Loopanalyse

De podotherapeut bekijkt de stand van uw gehele lichaam, onderzoekt de verschillende bewegingen en specificeert de klacht(en) door middel van testen. Naast dit uitgebreide fysieke onderzoek worden ook werk- of sportgerelateerde bewegingen en specifieke schoenen en schoenslijtage onderzocht.

Geavanceerde 3D scan

Bij Voetselect Podotherapie wordt bovendien gebruik gemaakt van een ‘In-shoe’ drukmeetsysteem. Hiermee wordt een uitgebreide loopanalyse gemaakt en kunnen wij zeer specifieke bewegingen beoordelen. Bovendien maken wij gebruik van een 3D scan van de voeten om nauwkeurig podotherapeutische zolen aan te meten.

Waar kunt u rekening mee houden?

  • Neem schoenen mee die u graag draagt of waarmee u een toename van de klacht(en) ondervindt.
  • Houd rekening met 45-60 minuten onderzoek.
  • Neem eventuele uitslagen van overige therapeuten of onderzoeken mee voor de podotherapeut.
  • Het kan noodzakelijk zijn om de stand en bewegingen in bijvoorbeeld de knie, heup of de rug te onderzoeken. De podotherapeut zal u dan vragen om bovenkleding uit te doen.
  • Informeer eventueel zelf bij uw zorgverzekeraar voor specifieke informatie over vergoedingen.

Wij zijn aangesloten bij: