Home > Pijnklachten > Aandoeningen Schoolkind / Tiener

Aandoeningen Schoolkind / Tiener

Jonge mensen geven vaak niet zo duidelijk aan wat de klachten gerelateerd uit de voetstand kunnen zijn, omdat ze immers hier al jaren mee lopen en er aan gewend zijn dat ze bijvoorbeeld voortdurend die zere voeten hebben. Tenzij het om fikse pijnklachten gaat, meestal trekken ze dan pas aan de bel. Ook hier kunnen we veel betekenen zowel behandelend als preventief.

Voeten

Veelvuldig struikelen

Tijdens de groei en ontwikkeling van het kind is een goed looppatroon van groot belang. Veelvuldig struikelen kan een aanwijzing zijn van een afwijkende voet- en/of knie- en heupstand.

Lees verder >

Instabiliteit enkels

Instabiliteit van de enkels is het meest voorkomend bij kinderen. Veelvuldig zwikken van de enkels is een bekend symptoom. De oorzaken kunnen echter zeer verschillend zijn.

Lees verder >

Ingegroeide nagel

Wanneer de nagel met de zijkant of het uiteinde in de huid groeit, spreken we van een ingegroeide nagel. Bijna altijd is de nagel van de grote teen de boosdoener; deze nagel is het grootst, sterkst en krijgt vaak de meeste druk te verduren.

Lees verder >

Wratten

Wratten ontstaan door een ongeremde celgroei als gevolg van een virus. De huisarts kan de wrat behandelen door deze aan te stippen met stikstof. Echter biedt dit niet altijd het gewenste resultaat.

Lees verder >

Morbus Kohler II

Met name het tweede middenvoetsbeentje is pijnlijk en kan zelfs rood en gezwollen zijn. Dit is het gevolg van een groeistoornis van het middenvoetsbeentje, mogelijk door een verminderde bloedtoevoer.

Lees verder >

Morbus Sever

Morbus Sever is een ontstekingsreactie van de groeischijf in het hielbeen. Deze aandoening komt vaak voor bij actieve kinderen tussen de 8 en 13 jaar, met name bij jongens. De trekkracht van de achillespees speelt hierin een belangrijke rol.

Lees verder >

Achillespeesklachten

Pijnklachten aan de achillespees kunnen verschillende oorzaken hebben. De achillespees wordt sterk beïnvloed door de stand van de voet, de groei van uw kind en het looppatroon.

Lees verder >

Fasciitis plantaris

Onder de voet bevindt zich een peesplaat. Deze peesplaat komt op rek tijdens belasten van de voet. Bij teveel of verkeerde belasting kan deze peesplaat gaan irriteren of zelfs ontsteken.

Lees verder >

Knieën

Instabiliteit knie

Instabiliteit van de knie komt meestal voor na sportletsel, maar ook het gevolg zijn van een afwijkend looppatroon. De podotherapeut kan na een uitgebreid onderzoek vaak gericht schoenadvies geven.

Lees verder >

Morbus Osgood Schlatter

Deze aandoening ontstaat door teveel trekkracht van de bovenbeenspier- en pees. Door de grote trekkracht ontstaat pijn bij de aanhechting net onder de knie, op het scheenbeen.

Lees verder >

Genua valga/vara

Deze term geeft aan dat de knieën in een X- of O-stand staan. Dit kan pijnklachten geven tijdens staan en/of lopen vanwege de overmatige trekkracht of verwringing in de knieën.

Lees verder >

Rug

Beenlengteverschil

Een verschil in beenlengte kan scheefstand in het bekken en de rug tot gevolg hebben. Dit gaat niet altijd gepaard met pijnklachten. Tijdens groeiperioden is het normaal dat de beide benen ongelijk in lengte groeien, vaak lost dit zich vanzelf op.

Lees verder >

Scoliose

Een kromming in de werkvelkolom wordt ook wel scoliose genoemd. Deze kromming kan ontstaan door bijvoorbeeld een ongelijke lengte van de benen, een verwringing in het bekken of dit kan gewoon de stand van de wervelkolom zijn.

Lees verder >

Wij zijn aangesloten bij: